2012. április 14., szombat

QuickPic


Egy egyszerű ,de nagyszerű képnézegető.



Az Androidos programok tárháza hatalmas: rengeteg zenelejátszót, videólejátszót, játékot találhatunk, és ugyanez a helyzet a galériaprogramok terén is. A gyári megoldások nem minden gyártó esetében hozzák a kívánt eredményt. Ez főként az android 2.2-nél korábbi rendszereken üti fel a fejét ahol alapból egy nem túl látványos galéria volt, amit a gyártók igyekeztek lecserélni valami pofásabbra több -kevesebb sikerrel. A 2.2-es Androiddal azonban megérkezett a 3D-s galéria, ami szép is, jó is,de a gyengébb telefonokon eltart egy kis ideig amíg betölti a fotókat. Ha ilyen problémával állnánk szembe, akkor jöhet a Quickpic.


Ez a galériaprogram nem a fantasztikus effektjeivel akar kitűnni. A készítőinek az volt a célja, hogy egy minél kisebb és gyorsabb képnézegetőt hozzanak létre. Nos, ez sikerült is: a program mérete alig néhány száz kilobájt, a sebessége meg egyszerűen pokoli!




A program megnyitásánál egy régről ismerős felület átdolgozott verziója tűnik fel: bizony , ez eléggé hajaz a 1.6-os galériára. Láthatjuk a mappáinkat, illetve mindegyik mappánkból négy képet (ez változtatható listás nézetre is), amelyekre rátapizva megnyílik a mappa. Mindez olyan gyorsan történik, hogy hihetetlen! Több száz képemet kb. 2 másodperc alatt berántotta, és volt csodálkozás! A görgetés sebességében sincs semmi kivetnivaló. Ha megnyitunk egy képet, akkor abba multi-touch segítségével belenagyíthatunk. Ez nem a legeslegnagyobb élményszinten történik, amit valaha láttam, de bőven a használható mezőnybe tartozik. A képek közti lapozgatás is megfelelően gyors, egy vagy két képet előre begyorsítótáraz, mert nem sikerült olyan gyorsan lapoznom, hogy ne legyen már ott a következő kép. 

A képnézegető nem tartalmaz semmi extra funkciót, de nem is kell, hiszen pont ez a lényege: tökéletesen letisztult és fantasztikusan gyors. 


Letöltés:


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése